Manager projectbeheersing – Rijkswaterstaat – Lelystad

Functie­omschrijving

Efficiënte processen en analytische medewerkers: die zijn nodig om de complexe werkzaamheden van Rijkswaterstaat in goede banen te leiden. Jij maakt als manager projectbeheersing het verschil in de planning, beheersing en uitvoering van projecten in de kennisontwikkeling. Dankzij jouw aansturing van de projectbeheersprocessen kan jullie projectteam het project gestructureerd beheersen.

Binnen Rijkswaterstaat, Water Verkeer en Leefomgeving (WVL), werken we in multidisciplinaire teams. De disciplines binnen dit team zijn project- of programmamanagement, projectbeheersing en contractmanagement, eventueel aangevuld met omgevingsmanagement en technisch management al naar gelang de mate van complexiteit. De discipline projectbeheersing valt onder de verantwoordelijkheid van de manager projectbeheersing. De projecten waar jij je op richt zijn beeldbepalend in de kennisontwikkeling. Ze kenmerken zich door een grote kritische component, een aanzienlijk bestuurlijk afbreukrisico en een duidelijke impact op de omgeving. Als manager projectbeheersing ben je verantwoordelijk voor het integrale beheersproces binnen je projecten. Kernwoorden voor je functie zijn: professioneel, voorspelbaar, betrouwbaar, proactief, onafhankelijk en kritisch. Je focus ligt op de processen scope, tijd, geld, risico, planning, rapportage, informatie, kwaliteit en documentatie in alle verschillende project fases. Het is jouw taak om deze aspecten goed in te vullen.

Je maakt analyses op de verschillende projectbeheersingsaspecten en de samenhang daartussen. De benodigde projectbeheersingsproducten omschrijf je volgens de afgesproken specificaties en je bewaakt de aanlevering van deze producten door marktpartijen.
Als manager projectbeheersing ben je een sparringpartner voor de projectmanager, de opdrachtgever en de andere teamleden als het gaat om projectbeheersing en –sturingsaspecten. De omvang van de projectteams is wisselend en afhankelijk van het type project. Je bent medeverantwoordelijk voor het projectresultaat en eindverantwoordelijk voor de beheersing van de projecten. Andere teamleden (project-, contract- en evt. technisch- en omgevingsmanager) weet je effectief te beïnvloeden. Je hebt ruim voldoende ervaring en kennis van de andere disciplines binnen het project of programma, zijnde projectmanagement en contractmanagement om waar nodig sturend op te treden. Wanneer nodig maak je gebruik van de aanwezige informatielijnen naar de lijnorganisatie.

Naast deze dagelijkse werkzaamheden voor jouw projecten, werk je samen met de managers projectbeheersing en financieel adviseurs aan de ontwikkeling van integrale Projectbeheersing en advisering binnen WVL. Zie je kansen en verbetermogelijkheden? Dan zet je je netwerk in om verbeteringen te initiëren en te implementeren binnen de organisatie.

Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit!
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Alle gesprekken vinden momenteel online plaats. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie of het team? Bel of app dan met Erika van Dalen, coördinerend adviseur Bedrijfsvoering, via 06-21363423, of Martijn Heite, manager projectbeheersing via 06-53804019. Zij/Hij drinkt graag (digitaal) een kop koffie met jou!

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo- opleiding, bij voorkeur in financiële-, economische- of bedrijfskundige richting;
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring met integrale projectbeheersing;
 • Je hebt kennis van de projectbeheersing werkvelden financieel, plannings-, kwaliteits-, informatie-, en risico-, kansenmanagement;
 • Je bent bekend met de systematiek van Integraal Project Management (IPM);
 • Je hebt aantoonbare ervaring met systemen, methodieken, normen en richtlijnen op het gebied van projectbeheersing en programmamanagement;
 • Je hebt een gedegen kennis van contractmanagement.
 • Overige arbeids­voorwaarden

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

  Bijzonderheden

 • De (online) select...